2016. szeptember 29., csütörtök
Rizses-húsos zöldséges egytál
Szeretjük az ilyen és ehhez hasonló keverékeket, én különösen szeretem a rizst, pl. a Bácskai rizses húst. Az utóbbit akár mindennap megenném, de egy héten egyszer biztos, hogy készítem is. Ez a változat is finom - persze aki szereti a rizses ételeket.
Hozzávalók: 4 adag
25 dkg rizs, 2 db nagyobb sárgarépa, 1 doboz konzerv zöldborsó, 4 db zöldhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db kicsontozott csirkecomb, fél dl olaj, 1 csokor petrezselyem, só, bors
A sárgarépát kockára vágtam, a zöldhagymát apróra, és a fokhagymát is. Az olajban dinszteltem a hagymát, beletettem az apróbb kockára vágott csirkehúst, fehéredésig sütöttem, majd a fokhagymát is hozzátettem, fűszereztem sóval, borssal. Ezután belekevertem a szintén kisebb kockákra vágott répát, ezzel is tovább pároltam. Kevés, kb. fél deci vizet öntöttem hozzá, és lefedve pároltam - ha szükséges a víz még pótolható. Amikor már majdnem puha, akkor belekevertem a zöldborsót az apróra vágott petrezselymet is, majd zsírjára sütöttem.
A rizst sós vízben megfőztem, leszűrtem, kevés olajjal összekevertem és hozzákevertem a zöldséges húst.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Mi is szeretjük a rakott és rizses egytálételeket. Az elkészítésével sincs sok gond, és finomak is.
VálaszTörlésJa, és nagyon guszta, szép színes lett a zöldséges tálad, ami szintén nem egy utolsó dolog :-)
VálaszTörlésKöszönöm Katalin. Igen, nem sok gonddal jár az elkészítése, és aki szereti készíti is. Én biztos, hogy átlagon felül...
TörlésLíviám, csodás ételt készítettél!:)
VálaszTörlésÍrtam az email-címedre, talán még aktuális a válaszom:)
Megemlítem, hogy az a kis madár a levéllel, hogy "Írjál nekem", nem működik:(
Ölellek szeretettel!!
Köszönöm Roza. Gondolom, hogy a t-online.hu fiókomba írtál, az már régóta nem működik, és nem is fog. A blogom oldalsávjában levő kis madaras képre kattintva meg soha nem is jött be fiókom, eredendően sem úgy készült, csak tetszett a kép.
Törlés