2016. március 29., kedd

Húsvéti ételeim 2016-ban

Tavaly  ősszel volt 5 éves a blogom, és ez idő alatt talán már köztudottá vált, hogy nem vagyok híve a bonyolult, sok hozzávalóval és hosszú ideig főzőcskéző ételkészítésnek - kivétel a kelt tészták, mert azok a gyengéim. Csak ezekre áldozok órákat és az egyéb kedvenc édességeimre, amiből nem sok van, mivel nem vagyok édesszájú. Az idei húsvét is erről szólt - híven önmagamhoz - olyan ételek készültek, - a süteményeket leszámítva - amelyek fél vagy egy óráig készültek, de nem kellett a tűzhely mellett sokáig őrködnöm. 
Remélem, hogy senkinek nem ment el a kedve az ünnepi sütés-főzéstől és nem mondta azt, hogy legközelebb én is elmegyek a hosszú hétvégén, egy wellness szállóba ahol kiszolgálnak, mert elegem van ebből az őrületből ami az ünnepi bevásárlásból és az ételek elkészítéséből áll. Hát mit is mondjak, nem könnyű még akkor sem ha jól megszervezzük és nem vállaljuk túl magunkat, de megéri, mert kapjuk a sok dicséretet a szeretteinktől, akik kóstolják, és az készül amit szeretünk és ahogy szeretjük.

Receptjeim: ITT



                           Kapros zöldségleves főtt tojással
                            Frissen sült zsályás tarja tejfölös zöldborsópürével, vajas burgonyával
                            Tormás tavaszi tojássaláta
                            Csokis-diós kalács
                             Darás-túrós-aszalt gyümölcsös rácsos pite
                            Parasztsonka - a fonott kalácsommal ettük, amit elfelejtettem szelni a fotóhoz
                            Stefánia vagdalt - kissé  rusztikusra sikeredett
                            Stefánia vagdalt tálalva snidlinges krumplipürével és petrezselymes rizzsel
                            Húsvéti ragus saláta
                            Ünnepi fonott kalácsom - hatos fonással           


Hamarosan jönnek a receptek is.


2 megjegyzés:

  1. De sok finomságot ettetek az ünnepek alatt! És mindegyik szépen, gusztusosan lett tálalva :-) Irigylésre méltó a családod :-) :-)

    VálaszTörlés