2016. március 4., péntek

Gombafasírt majonézes zöldsalátával


Egyszerű étel, a salátát nevezhetjük franciasalátának is, ami előre elkészíthető, mert hűtőben kell tartani, és a fasírt is gyorsan összedobható és finom. Ha gyorsan tenni akarok valamit az asztalra, akkor ezt veszem elő.

Hozzávalók: 4 adag

60 dkg gomba, 1 vöröshagyma, 4 db fokhagyma, 1 tojás, só, bors, 2 ek. olaj, 2 db száraz szemle, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
Majonézes saláta: két vaskosabb szál sárgarépa, 1/2 db piros kaliforniai paprika, 1 zöld színű paprika, 1 doboz konzerv kukorica, 3-4 dl tejföl, 1 kis tubus majonéz, só, bors (tehető még bele zöldborsó is kb. 20 dkg)

A gombát megtisztítom és apróra vágom, a hagymát és fokhagymát szintén. Az olajban megdinsztelem a vöröshagymát, hozzáteszem a fokhagymát, majd a gombát és puhára párolom, sózom, borsozom zsírjára sütöm. A zsemlét beáztatom, majd kinyomkodom és elmorzsolva a gombába rakom, hozzáadom a felvert tojást, ha szükséges még fűszerezem és jól összekeverem. Nagyobb gombócokat készítek belőle és megforgatom a zsemlemorzsában, majd kissé lelapítom, és a forró olajban kisütöm.
A sárgarépát kisebb kockára vágom és sós vízben nem túl puhára főzöm, a vége felé pár pillanatra beledobom a kockára vágott paprikákat is, szűrőkanállal kiszedem és leszűröm. Az összes zöldséget összekeverem a leszűrt kukoricával is. Elkészítem a tartármártást a tejfölt, majonézt, sót borsot összekeverem, ráöntöm a  zöldségekre, és jól összekeverem, és a fogyasztásig a hűtőben tartom.

2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon finom lehetett! Nekem is van egy gombafasírt receptem, fent is van a blogomon, így most fejből nem tudom, de hasonlóak lehetnek :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Katalin. Igen a gombafasírt is lehet hasonló, mert nem olyan étel amit olyan nagyon variálni kellene.

      Törlés