2015. április 30., csütörtök

Narancs-alma lekvár



Ahogy már írtam a Mandarin-ananász lekvárnál ITT és a Limoncellos kivi-alma lekvárnál ITT mindegyik alap elkészítése egyforma csak az alapanyagok másak. 
Tehát ebben az esetben is a kb. 6 db Golden almát és az 5-6 db narancsot meghámozom, az apróra vágott almát és a gerezdekre szedett és hártyáitól megszabadított narancsokat egy lábosban főzöm először forrásig, majd rögtön takarékon lassan. Amikor kezd sűrűsödni beleteszem az egy csapott kk. fahéjat, és szegfűszeget, fruktozt vagy cukrot ízlés szerint és az egy citrom reszelt héját. Jól besűrítem, pici üvegekbe töltöm, fejre állítom 2-3 percig és száraz dunsztba teszem másnapig. Nem szoktam sokat készíteni, mert az fárasztó a narancsok vagy a mandarin hártyázása miatt. De arra elég, hogy vajas kenyérre vagy grízes tésztára tegyük vagy egy rakott tésztára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése