2015. január 26., hétfő

Mustáros tarja hagymás-petrezselymes krumplival


Egyszerű, de nagyszerű étel, mi szeretjük. Nincs vele sok előkészület és hosszadalmas figyelés - bár az utóbbi nem árt egyetlen  ételkészítésnél sem. Amikor már hirtelen nem tudom, hogy mit készítsek - mivel burgonya, hús mindig van a itthon - akkor előkapom ezt a jól bevált receptemet. Most is ez történt.

Hozzávalók: 4 adag

4 szelet sertéstarja, 1 kg burgonya, 1 ek mustár, só, bors, majoránna, 1 dl olaj, 1 kisebb csokor petrezselyem, 4 gerezd fokhagyma, 1 vöröshagyma 

A tarját megmosom, leszárítom megszórom, sóval, borssal, és megkenem a mustárral és egy fél órát állni hagyom a hűtőben. A felhevített olajban mindkét oldalukat fehéredésig  sütöm, majd kiszedem egy tányérra. Két fokhagymát az olajban kissé megpárolok visszateszem a húsokat megszórom a majoránnával, és kevés vizet aláöntve párolom amíg megpuhul - de hirtelen is süthető 8-10 percig, ha valaki így szereti, mi nem.
A burgonyát kockára vágom és sós vízben félpuhára főzöm, majd leszűröm. A zsírjára sült húst megint kiszedem és a zsírban az apróra vágott vöröshagymát dinsztelem egy percig, és az apróra vágott fokhagymát is és a burgonyát is beleteszem, és kevergetve összesütöm, de csak addig, amíg látom, hogy a hagyma csak üveges, sárgás nem ég meg, és a krumpli is csak itt-ott pirosodik.  Végül megszórom az apróra vágott petrezselyemmel. 

3 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet ez a tarja , még így nem készítettem! Guszta!

    VálaszTörlés
  2. Hasonlót én s szoktam csinálni, finom étek :-)

    VálaszTörlés
  3. Éva, Katalin köszönöm. Tényleg finom, legalábbis mi szeretjük. Tudjátok az ételek, hogy ki mit szeret az nagyon ízlés dolga.

    VálaszTörlés