2014. november 11., kedd

Márton-napi kedvenc libás ételünk


Sült libacomb sült krumplival, fűszeres aszalt szilvával.
Ma ez volt az ebédünk második fogása, mert Márton napkor libát eszünk, hogy ne éhezzünk ezután és az elkövetkező évben - ahogy a szólás mondja. "Novemberben Márton napján liba gágog, ég a konyhán, aki libát nem eszik, az egész évben éhezik." 

Szoktam készíteni lila káposztával is, szalonnaszelettel sütve. Ezzel nem kell sokat vacakolni így jó ahogy van - mert én nem szeretem a nagyon macerás ételkészítést. Szóval finom volt.
Meggyes és almás rétes is volt, de már az is van a blogomban.
Receptet most sem írok, mert van már liba  ilyen és káposztával is a blogomban ITTITTITT és ITT
Szent Mártonról ITT írtam és libatepertőm található még itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése