2014. január 1., szerda

Ételeim a 2013-as év végén - Szilveszter

Vége van a hatalmas lakomáknak - már akinél volt. Nálunk azért nem jellemző, én nem eszek többet mint máskor csak kicsit mást. A mértékkel evés és a rendszeresség híve vagyok, ezért soha nem hízok egy dekát sem. Tartom a súlyom.  Mindig olyan ételek kerülnek az asztalunkra amit szeretünk, semmi olyan ami tőlünk idegen, csak a hagyományos ételek. Nem kísérletezek pláne ünnepkor nem, az kockázatos lenne, mert tiltakoznak ellene, elsősorban a férjem.
Lencseleves füstölt tarjával, csipetkével, Húsgombócos káposzta, Sült oldalas hagymás krumplival, Sült húsok - karaj rántva, lapocka párizsiasan, sült oldalas,  Sajtos pogácsa sonkás, fűszeres, snidlinges krémmel töltve, Virslis, snidlinges majonézes burgonyasaláta.ezek jöhetnek. De készítettem Palacsintába tekert sertésmáj pástétomos falatkákat, Fasírtgolyókat Voltak nasik aszalt gyümölcsök - füge, szilva, áfonya, dió, mogyoró és persze italok többféle bor, pezsgő, Carolans ír krémlikőr ez utóbbi a kedvencem. Sütemények pedig maradtak karácsonyról - egyébként sem vagyunk édes szájúak. 
Ma újév napján pedig a maradékot esszük- azt hiszem, hogy ez máshol is így van, persze azoknál, akik sütöttek, főztek és otthon Szilvesztereztek.



2 megjegyzés: