2013. december 3., kedd

Zöldborsós pulykabrassói


Szoktam készíteni ezt az ételt idény zöldborsóval, de jó hozzá a mirelit is. Hamar elkészül, könnyű és finom. A pulyka - aminek most így év vége felé, végén nagyon ideje van és lesz - ami mindenre jó. Könnyen szeletelhető, darálható. Süthetjük egyben, szeletben, jó fasírtnak, vagy kockára, csíkra vágva. Az óriás szárnyasnak minden része felhasználható hasonlóan a csirkéhez.csak a jóval nagyobb húsa miatt jobban szeletelhető.Jól megy hozzá a majoránna, a kakukkfű és a tárkony is.Mi a pulykacombot jobban szeretjük mint a mellét, mert zamatosabb.

Hozzávalók: 4 adag

60 dkg pulyka apróhús, 40 dkg zsenge zöldborsó vagy mirelit, 1 kg krumpli, 4 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, majoránna, 4-5 ek. olaj, + a krumpli sütéséhez,  1 csokor petrezselyem

A húst apró kockára vágtam. A 4-5 ek. olajban 2 gerezd aprított fokhagymával együtt a húst kevergetve átpirítom. Sózom, bőven borsozom, majoránnával megszórom, hozzáadom a zöldborsót, öntök alá 2 dl vizet és lefedve puhára párolom és végül zsírjára sütöm. Közben a kockára vágott krumplit forró olajban ropogósra sütöm. A kész raguhoz keverem, elkeverem benne a másik két apróra vágott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és jól összekeverem. Már tálalható is. Utólag még sózható, borsozható ízlés szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése