2013. október 11., péntek
Rántott karalábé kapros tartárral
A karalábét elsősorban a férjem kedveli minden változatban, még nyersen is rágcsálja, így mindig neki kedvezek ha készítek karalábés ételt, vagy ha az egyéb zöldségek mellé a levesbe karalábét is teszek.
Én eléggé ízetlen zöldségnek tartom, mint pl. a cukkinit, padlizsánt stb. is hasonló.
Hozzávalók: 4 adag
4 db karalábé,, 1 doboz natúr joghurt, 1 dl tejföl, 20 dkg rizs, 1 csokor kapor, citromlé, napraforgóolaj a sütéshez, liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz, só, 1 kis tubus kész majonéz, őrölt bors, 1 kk. mustár, 1 tk. cukor, fél csokor petrezselyem
A meghámozott karalábékat 7-8 mm vastag karikára vágtam, megforgattam a sóval, borssal elkevert lisztben, a felvert tojásban és zsemlemorzsában. Forró olajban megsütöttem.
A kész majonézbe kevertem. a joghurtot, tejfölt, sóztam, cukroztam, kevés citromlével, az aprított kaporral és mustárral ízesítettem.
A rizst bő sós vízben megfőztem, leszűrtem és kevés olajjal és az apróra vágott petrezselyemmel összekevertem.
A frissen kirántott karalábét a rizzsel és a kapros tartárral tálaltam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon szeretem én is a karalábét még nyersen is. Most szívesen meg is kóstolnám a mártásoddal együtt, igen guszta!
VálaszTörlésKöszi Évikém, szívesen adnék belőle, de már elfogyott. Készítsed el, mert egyszerű.
TörlésNahát micsoda jó ötlet, soha nem készítettem még így, pedig nagyon szeretjük a karalábét, én is eszem nyersen is, mint az almát.
VálaszTörlésNa ki fogom próbálni ezt is, meg a zellert is, arról is azt hallottam, hogy felkarikázva, kicsit megpárolva, panírozva nagyon finom, nincs az a kesernyés íze és nagyon egészséges. Nem beszélve arról, akkora zellerfejeket lehet kapni, egy darabból kettőnknek bőséges ebédje van:-))))
Próbáld ki Anikó, aki szereti nem fog csalódni. A zeller is finom lehet, azt viszont még én nem csináltam rántva.. Zellerből mártást, csipszet készítettem, meg természetesen levesbe gyakran használom. Némelyik zellerfej tényleg óriási
TörlésNahát Lívia!:) Valamiért nem is gondoltam volna, hogy a karalábét is ki lehet rántani!:) Persze, nem tudnám megmondani, miért:)) Nagyon guszta! Neked is azt írhatom, ha végre megint lesz konyhám sorra fogom keríteni és elkészítem!:)
VálaszTörlésPróbáld ki Roza, és lehet, hogy sűrűn sorra fogod keríteni Egyszerű étel, és örülök, hogy gusztának találtad.
VálaszTörlés