2013. május 25., szombat
Zöldborsóleves - knédli - maceszgombóccal
Borsóleves már van a blogomban ITT, ezért most csak a levesbetétet a maceszgombócot írom le.
Hozzávalók: 4 adaghoz 2-3 db/fő, ez függ attól, hogy mekkora a gombóc
2 db maceszlap kb. 20x20 cm-es lapok, kevés maceszliszt, 4 ek. víz, 2 ek. olaj, őrölt gyömbér vagy bors, 2 tojás, pici só
A maceszlapokat apróra törtem. A felvert tojásba tettem a vizet, olajat, fűszert, és beleöntöttem a maceszdarát és hagytam állni legalább 1 órát. Ezután kevés maceszlisztet, sót tettem bele - ne legyen se lágy, se kemény hanem jól formázható - összekevertem és vizes kézzel diónyi gombócokat formáztam belőle. A levesbe is bele lehet főzni, de én most külön forrásban levő vízbe tettem és amikor feljött a víz tetejére még 5-10 percig főztem és szűrőkanállal kiszedtem. Nagyon finom levesbetét.
Tipp: én egyébként semmilyen betétet nem főzök a levesbe, mert ha nem fogy el, akkor elázik.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése