2012. december 18., kedd

Sült oldalas zöldséges paradicsomszósszal burgonyával


Mondtam már? Igen, hogy elsősorban a sertéshúst szeretjük, - karaj, oldalas, lágyékos, pörköltnek való, kocsonyának való, szóval minden részéből sokféle finomság készíthető. Mi magyar háziasszonyok - már aki szeret főzni és főleg a hagyományos ételeinket - tudjuk, hogy a sült oldalas az sült oldalas, olyan nagyon nincs mit kreativkodni vele, és így a legfinomabb, ezért én nem is variálom, csak legfeljebb a köretet.

Hozzávalók: 4 adag

1 kg oldalas, 80 dkg burgonya, 2 doboz hámozott paradicsom vagy 2 doboz sűrített paradicsom, 2 szál sárgarépa, 1 gerezd zellergumó, 1 vöröshagyma, 8 gerezd fokhagyma, 1 dl + 2 ek. olaj, só, bors, morzsolt vagy friss bazsalikom

A húst kb. 10 cm-es darabokra vágom, és az 1 dl olajban minden oldalát fehéredésig pirítom, beleteszek 5  apróra vágott fokhagymát, sózom, borsozom és kevés víz hozzáadásával párolom, mindig utána öntve a készre sütésig. 
Paradicsomszósz: úgy készül mint az itteni receptemben csak sonka nélkül.
A burgonyát kockára vágom, és sós vízben megfőzöm, majd a kisült hús zsírjában egy kicsit megsütöm - ne sült krumpli legyen.
Tálalom a húst a burgonyával tetejére kanalazok a szószból. és megszórom bazsalikommal.

2 megjegyzés:

  1. tetszik ez a recept, oldalas, jó kis körettel, de mégsem a megszokott vasárnapi ebéd. Ezt el fogom készíteni, amúgy, megoszthatnád itt is ezt a receptet , tuti sok mindenkinek tetszene

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszik, készítsed el. Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem arra a bizonyos oldalra, majd részletesen átnézem, hogy mire is vannak.

    VálaszTörlés