2012. december 7., péntek

Az idei év vége első házi sült hurkája-kolbásza hagymás krumplival téli kovászos uborkával


Minden év végén készítünk egy pár kiló sült kolbásznak és hurkának valót, töpörtyüt és abált szalonnát. Ehhez nem kell vidéken lakni és disznót vágni, elég ha megbízható helyről veszünk alapanyagot, kell egy töltő, bél és már készül is a finomság.
Nem írok bővebben, mert már recept  van a blogomban itt  - persze arra, ha házilag készítjük.  De ha boltban vásárolunk, akkor egyszerűen csak megsütjük.

3 megjegyzés:

  1. Hmmm, de finomak is ezek! Régen otthon nálunk is készült minden évben, rá kellene szokjunk újra!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen finomak. Érdemes rászoknotok újra, mert a bolti meg sem közelíti, és ebben tudom, hogy mi van.

      Törlés
  2. Imádom a hurkát és a kolbászt, a mélyhútőben van egy tálca belőlük. Azt hiszem holnap meg is sütöm őket. Restellem, de ez bolti, az én egyszemélyes konyhámra nem híszem, hogy nekilátok magam töltögetni, bár bíztos finomabb, s főleg tudja az emberfia, hogy mi van benne.

    VálaszTörlés