2012. november 14., szerda

Gombás baconos spagetti


Újabb gombás recept és tésztás, mert szeretjük a kifőtt tésztát. A tészta és a gomba is olyan alapanyag, amely sok variációt kínál, tehát lehet kreatívkodni, hogy ne csak a megszokott és nálunk ismert tészták legyenek mint a krumplis, -  bár ezt imádja a férjem, - káposztás, mákos, diós stb.

Hozzávalók: 4 adag

40 dkg spagetti, 8 szelet bacon, 25 dkg gomba, 4 tojás, 2,5 dl főzőtejszín, reszelt parmezán, de ízlés szerint más is lehet, só, bors, oregánó, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 kisebb vöröshagyma, 2-3 ek. olaj

A gombát megtisztítom és minden részét vékonyan felszeletelem. A hagymákat apróra vágom. Az olajban a bacont lassú tűzön szépen megpirítom, és kiszedem. A visszamaradt olajba beleteszem a vöröshagymát dinsztelem, majd a fokhagymát, és pillanaton belül a gombát is, sózom, borsozom és a saját levében párolom.
Közben sós vízben a tésztát megfőzöm, leszűröm. A felvert tojásokba belekeverem a tejszínt, ezt is fűszerezem, ide kerül az oregánó. A tésztát összekeverem a gombával - lehet darabolva belekeverni a bacont, én a tetejére tettem 2-2 db-ot - majd ráöntöm a tejszínes tojást, lassú tűzön szilárdulásig keverem (2-3 perc). A reszelt sajt is belekeverhető, de én ezt is a tálaláskor a tetejére szórtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése