2012. szeptember 28., péntek

Csirkeszárnyak fűszeres tört burgonyával, fejes salátával, mártogatóssal


A csirke értékesnek tartott húsos részei (melle, combja, szárnya) közül a szárnya az utolsó helyen áll, pedig szerintem finom ha nem is lehet olyan igazán jót harapni rajta, de az íze, a "rágódás" rajta sokunk egyik igen kedvelt egyszerű kedvencévé tette.

Hozzávalók: 4 adag

2-2 vagy 3-3 db csirkeszárny, zsemlemorzsa, liszt, tojás, olaj a sütéshez, 80 dkg burgonya, 2 dl tej, 5 dkg vaj, és fél csomag petrezselyem, 1 kk. őrölt szerecsendió, só
Salátához: 1 fejes saláta, 4 kiskanál borecet, 4 kiskanál mustár, ízlés szerint porcukor vagy fruktoz, csipet só, 6 kiskanál olaj
Mártogatóshoz: 1 nagy tubus majonéz, 2 tk. olaj, 2 tk. méz, 1 csapott ek. csípős mustár, ízlés szerint currypor, só

A csirkeszárnyakat besózom, panírozom és forró bő olajban kisütöm.
A burgonyát héjában megfőzöm, megpucolom és krumlinyomón áttöröm. Beleteszem a felforrósított vajat, több részletben a szintén forró tejet, sót szerecsendiót és jól összekeverem.
A salátát leveleire szedem megmosom, leszárítóm, az öntethez a hozzávalókat összekeverem és a salátára öntöm, megforgatom benne.
A mártogatóshoz a hozávalókat összekeverem.
Tálalom a kettő vagy három csirkeszárnyat, mellé a burgonyát, megszórom apróra vágott petrezselyemmel. Tányérra teszek a salátából és tálkába a mártogatósból. Választható, hogy melyikkel fogyasztjuk a csirkeszárnyat...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése