Azt tapasztalom, hogy az idén finomak a görögdinnyék. Az áruk viszont nem akar csökkenni pedig közeleg augusztus, és Lőrinc aki a népi mondás szerint csúnya dolgot tesz vele... és persze az áruk miatt most nem tudjuk jól tele enni magunkat, Lőrinc névnapja után pedig már nem jók a dinnyék. Ehetjük a dinnyét ahogy van szeletelve, kikanalazva a dinnyehúst, de lehet belőle koktél, turmix, vagy sajttal előétel, és mint az alábbi képeken látható mókás, érdekes faragások amit - ha ügyesek vagyunk - mi is elkészíthetünk nem csak zöldség vagy gyümölcs szobrász.
képek: innen
Nagyon szépek a dinnyefaragások!Ha szánhatnék ráidőt, én is szívesen foglalatoskodnék ilyesmivel.
VálaszTörlésIgen szépek, de valóban időigényes. Én is csak csodálom, de nem pazarolnám az időm mulandó és romlandó anyagokból való szobrászkodásra.
TörlésMég jó hogy a Jóisten nem így gondolta .... a látvány emléke annak akinek készült a dinne már nem annyira múlandó - és értékes a belefektetett munkáért és szeretetért.
TörlésIgen, valóban "...jó, hogy a Jóisten nem így gondolta ... A kreációk ötletesek, érdekesek, szépek, és sok munka van benne, mint minden kézműves alkotásban.
Törlés