2012. július 23., hétfő

Dinnye minden mennyiségben és formában

Azt tapasztalom, hogy az idén finomak a görögdinnyék. Az áruk viszont nem akar csökkenni pedig közeleg augusztus, és  Lőrinc aki a népi mondás szerint csúnya dolgot tesz vele... és persze az áruk miatt most nem tudjuk jól tele enni magunkat, Lőrinc névnapja után pedig már nem jók a dinnyék. Ehetjük a dinnyét ahogy van szeletelve, kikanalazva a dinnyehúst, de lehet belőle koktél, turmix, vagy sajttal előétel, és mint az alábbi képeken látható mókás, érdekes faragások amit - ha ügyesek vagyunk - mi is elkészíthetünk nem csak zöldség vagy gyümölcs szobrász.




képek: innen

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek a dinnyefaragások!Ha szánhatnék ráidőt, én is szívesen foglalatoskodnék ilyesmivel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen szépek, de valóban időigényes. Én is csak csodálom, de nem pazarolnám az időm mulandó és romlandó anyagokból való szobrászkodásra.

      Törlés
    2. Még jó hogy a Jóisten nem így gondolta .... a látvány emléke annak akinek készült a dinne már nem annyira múlandó - és értékes a belefektetett munkáért és szeretetért.

      Törlés
    3. Igen, valóban "...jó, hogy a Jóisten nem így gondolta ... A kreációk ötletesek, érdekesek, szépek, és sok munka van benne, mint minden kézműves alkotásban.

      Törlés