2012. június 26., kedd

Túrós vaníliakrémes eperhab

Nem vagyok "édesszájú", gyerekként sem voltam az, de azért van egy pár édesség amit szeretek. Így nyáron a gyümölcsös krémeket, valódi gyümölcsös fagylaltokat, gyümölcstortákat, pitéket, friss gyümölcsből készült lekvárokkal készült palacsintát, buktát, derelyét, gombócot, gyümölcsből készült szószokat lehűtve stb. Nekem ezek az édességek.
Most az egyik kedvenc epres krémemet készítettem el, ami a saját kreációm.



Hozzávalók: 4-6 adag (bőven, mert lehet kisebb poharakban is)

50 dkg túró, (hidegen hűtőben tartott) 40 dkg eper, (szintén hidegen tartott)1 zacskó vaníliaízű Aranka krémpor (főzés nélküli)
14 dkg cukor vagy fruktoz, 1 citrom reszelt héja és ízlés szerint a leve, 2 dl tejszín habbá verve, 1,5-2 dl tej (figyeljük az állagát a krémnek és aszerint adjuk hozzá)
Az epret megmosom, kicsumázom és leszárítom, majd apróbb darabokra vágom. Turmixgépbe teszem, hozzárakom a túrót, cukrot, a citrom reszelt héját, pici levét, és turmixolom 1 percig. (aki édesebben szereti tegyen még hozzá, de ne felejtse el, hogy a krémpor is édesített)
A hideg tejet  egy magas falú keverőedénybe öntöm, és hozzáadom a krémport és kézimixerrel alacsony fokozaton elkeverem. Majd az egészet a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig (kb. 3 perc) verem.
A tejszínt habbá verem. Ezután rétegezhetjük az epres túrókrémet és a vaníliakrémet majd a tejszínhabbal a tetején kínálhatjuk. De a másik változatom ami itt is van amikor a kiöntött epres túróba belekeverem a vaníliakrémet és az egészet fellazítom a tejszínhabbal, poharakba töltöm és eperrel díszítem.
Megtalálható még a blogomban a második változat ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése