2012. április 5., csütörtök

Fasírt zöldséges burgonyasalátával

Ennek az ételnek is van már hasonmása, a fasírtot pedig mindenki ismeri és többféle körettel van a blogomba. Ezért most csak ezt az új  köretet írom le.

Hozzávalók: 4 adag

60 dkg héjában fött krumpli, 2 szál sárgarépa, fél doboz zöldborsó konzerv vagy kukorica, 1 csokor petrezselyem, 1,5 ek. reszelt torma, 1 ek. ecet vagy citromlé, só, kevés cukor vagy édesítő, 1,5 dl tejszín, de készíthetünk tartármártást is
A burgonyát és a répát is külön-külön megfőzöm, kockára vágom, a petrezselymet apróra. A tormával összekeverem a petrezselymet, citromlét, tejszint vagy tartármártást, sózom, kicsit édesítem, majd beleforgatom a krumplit, répát, zöldborsót (a konzerv levét kiöntöm, a borsót szűrőben leöblítem). Sült húsokhoz vagy halhoz is kiváló köret.

2 megjegyzés: