2011. november 28., hétfő

Rakott fasírt

Finom laktató egytálétel, és hogy ne a megszokott fasírt legyen - bár összetételében az - egy kicsit megraktam a tetejét és ezáltal egy új étel készült.

Hozzávalók: 4 adag

1/2 kg sertéslapocka (de lehet baromfi is), 2 db zsemle, 1 egész tojás, 1 kicsi vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk. pirospaprika, őrőlt bors, egy csokor petrezselyem, só, 1 dl olaj, zsemlemorzsa, kevés tej
a rakáshoz: 2 ek. olaj, kis fej vöröshagyma, 4 cső húsos zöldpaprika (lehet színes is), só, őrőlt bors, 4 egész tojás
Köretnek krumlipüré vagy rizs.

A húst megtisztítom ledarálom és összegyúrom a tejben megáztatott zsemlével, az apróra vágott és pici olajban megpárolt vöröshagymával, fokhagymával, borssal, sóval, pirospaprikával, az apróra vágott petrezselyemmel. Négy nagy lapos húspogácsát formázok belőle és a zsemlemorzsában megforgatom, majd a forró olajban kisütöm. Közben egy másik edényben a kevés olajban megpárolom az apróra vágott hagymát és a kicsumázott, laskára vágott paprikát, sózom és borsozom. A négy tojásból tükörtojást készítek. Elkészítettem a köretet ami most krumlipüré.
Tálalom a húst a tetejére rakott hagymával, paprikával és megkoronázom a tükörtojással, és köré rakom a püré halmokat, megszórom petrezselyemmel.

2 megjegyzés:

  1. Megint nagyon finomat alkottál, Lívia!:)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, hogy így gondolod, de Te is finomakat csinálsz, közel egyforma az ízvilágunk.

    VálaszTörlés