2011. augusztus 1., hétfő

Jégsaláta mindenfélével


A mindenfélét azért összeillő anyagokból értettem, mert különben ehetetlen lenne vagy enyhe kifejezéssel szokatlan. Laktató, de vitaminos saláta vacsorának is beillő. Aki nagyon hagyományos táplálkozást folytat ő is fogyaszthatja. Nem kell szomorúan rágódni ha zöldségeket rágcsálunk, mert sok finom anyaggal inycsiklandozóvá varázsolhatjuk a már unalmas zöldséget vagy gyümölcsöket is - gyümölcssaláta esetében. A saláták tápláló, színes, frissítő, étvágygerjesztő fogások és általában könnyen, gyorsan elkészíthetőek.

Hozzávalók: 4 adag

40 dkg burgonya, 20 dkg föttkukorica, (lehet konzerv is, de főzhetünk is ideit),  2 db piros színű paprika, 1 csokor újhagyma, 4 főtt tojás, 2 pár virsli, (nem műbeles, de más húsféle is lehet főtt pirított vagy sonka), 1 nagyobb jégsaláta fele, 
Fokhagymás öntethez: 175 ml olivaolaj, 4 ek. borecet, 1 tk. francia mustár, 4 gerezd lereszelt fokhagyma, 1 tk. méz, só, bors
A burgonyát kockára vágom és sós vízben megfőzöm (ne legyen túl puha), majd leszűröm és hagyom kihülni. A tojásokat, virslit is külön-külön megfőzöm. A paprikát apró kockára, a zöldhagymát karikára vágom. A jégsalátát megmosom, leveleire szedem és kisebb darabokra tépkedem leszárítom konyharuhán. A paprikát, hagymát az olajban kissé megkapatom, hogy ne legyen annyira nyers. A kukoricát leszűröm, jól lecsepegtetem. Amikor már minden hozzávaló amit hűteni kellet kihűlt, akkor a salátát tálba teszem, belereszelek a tojásból kettőt a többit felszeletelem tojásszeletelővel. Hozzáteszem az olajból kiszedett paprikát, hagymát, és a kukoricát, burgonyát, virslit. A visszamaradt olajba beleteszem az öntet további hozzávalóit, jól összekeverem és a salátára öntöm és ezzel is óvatosan összekeverem. Tálalom és mindenki kap a felszeletelt főtt tojásból is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése