2011. április 2., szombat

Jégsaláta sonkás ketchupos szósszal



Ezt a divatos salátát mi nagyon szeretjük, az egyik legfinomabb salátának tartjuk. Talán kevesen tudják, de a jégsaláta nagyon sokféle finomság nélkülözhetetlen része.
Az amerikai húspogácsa mellé jégsalátát szecskáznak a McDonald'-nál, tehát ők már régóta ismerték. Amikor nálunk megjelent az 1980-as években a jégsaláta, a hazai fogyasztók nem ismerték. De ma már a jégsaláta iránti igény egyre nő. Nagyon finom ropogós, ezért még sütni is lehet rövid ideig.

Hozzávalók: (egyszerű saját kreáció)

1 fél fej (attól függ hányan készülnek enni belőle) jégsaláta, 15 dkg sonka (lehet békebeli húsvéti, de pármai jellegű is), 2 dl ketchup, 1 dl tejföl, 1 ek. olaj, 2 főtt tojás, 1 kaliforniai paprika

A jégsalátát félbevágom (a másik felét egy újabb változatban használom fel), vizben leöblítem, lecsöpögtetem, és háromszögekre vágom (6 db lesz belőle). Az olajban kissé megsütöm a kockára vágott békebeli sonkát (ha pármai, jellegű azt szeletben hagyom,
úgy teszem a salátához). Egy tálkába teszem a ketchupot, tejfölt a lereszelt főtt tojást, a sonkát az olajjal együtt. Összekeverem megszórom a kockára vágott paprikával.
Elrendezem a tányéron a jégsalátát közepébe teszem a szószt.
Finom előétel, de uzsonnára is nagyon jó.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése