2011. március 8., kedd

Túrós csusza


A főtt tészták a kedvenceink, nekem a túrós nem annyira, de a férjemnek ez a kedvence. Az lenne az igazi, ha az általunk gyúrt tésztát amikor kinyújtottuk ujjnyi széles csuszákra szaggatnánk, mert ez a tészta azok között a magyar ételek között van, ami híres régi ételünk. De sajnos én sem készítem mindig így, mert ahhoz idő kell, és sok háziasszony nem is tud gyúrni tésztát. Ezért most is a gyors, de attól még finom kész tésztát használom.

Hozzávalók:

40 dkg száraz kockatészta, 30 dkg túró, 10 dkg füstölt szalonna, 4 dl tejföl, só

A szalonnát csíkokra, majd apró kockára vágom és lassú tűzön kisütöm. A tésztát forró, lobogó sós vízben kifőzöm, majd leszűröm és a leszűrt szalonna zsírral összekeverem.
Tálalásnál a tányérra tett tésztát a túróval megszórom, leöntöm a tejföllel és megszórom a szalonnából kisütött apró tepertővel.
Ügyeljünk arra, hogy jó forrón tálaljuk és hogy a forró tésztára öntött tejföl is langyos legyen,  nehogy a tésztát lehűtse.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése