2011. március 31., csütörtök

Meggyes mini muffin


A muffinoknak számtalan változata van, és én nagyon sokat ismerek és készítek. Egyszerűek, gyorsan elkészíthetőek és finomak. Divatos finomság, amely Amerikában népszerű reggeli étel. Gyümölcskenyértészta speciális formában sütve. A hozzávalókat csak össze kell keverni. Gazdagíthatjuk gyümölcsökkel frissel, aszaltakkal. Van azért egy-két trükk amivel segíthetjük, hogy jól sikerüljön:
Külön edényben keverjük a száraz és nedves hozzávalókat, majd azután keverjük össze
Amikor kisül hagyjuk 5 percet állni
Tegyük nedves ruhára, így könnyebben kijön a formából
Tegyünk a sütőbe egy lábasba vizet, a párájától lazábbak lesznek
A fotó készítésre nem volt időm, mert vendégvárás idejére készült és igen csak sietnem kellett sok mással is- majd legközelebb beteszem.

Hozzávalók:

10 dkg étcsokoládé, 15 dkg liszt, 15 dkg cukor, 10 dkg fehér csokoládé, 20 dkg vaj, 2 tojás, ét tortabevonó, 10 dkg lekvár (ízlés szerint bármi lehet, én meggyet választottam,) 22 szem egész meggy (meggybefőttből), 3 ek. a levéből, 1 kk. sütőpor, zseléscukrok, cukorkák, drazsék, fél diók
A sütőt előmelegítem 180 fokra (gázsütő 3-as fokozat). Göz fölött megolvasztom a csokoládét és a vajat. Amikor meglágyul leveszem és langyosra hűtöm. A tojást kikeverem a cukorral kézi mixerrel, majd belekeverem fakanállal a lekvárt a vajas csokit és a sütőporos lisztet.
A muffinsütőbe beleteszem a papírkapszlikat, a massza felét elosztom benne. Beleteszem a meggyszemeket és rá a massza másik felét elosztva. Kb. 20-25 perc alatt megsütöm. Várok amig kihül és a felolvasztott ét csokoládé bebonóval bekenem a fél adagot, a fehér csokival a másik felét. Díszítem drazséval, cukorkákkal, díóval, vajas fehér csoki habbal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése