2011. március 18., péntek

Majoránnás csirkecomb burgonya krokettel


Félve írom le hogy burgonya krokettel, mert miből is áll? Burgonya, liszt, zsemlemorzsa stb., és ezt sok ember megvonja magától. De ha a liszt tönkölybúzából van, "egészségesnek" gondolják. Azért írtam idézőjelben, mert nekem az előző is egészséges. Ez az étel számomra egyszerű, de nagyszerű.

Hozzávalók:

4 csirkecomb, morzsolt majoránna, só, 30 dkg burgonya /héja nélkül/, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg tönkölybúzaliszt, 2 tojás, zsemlemorzsa, 1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors vagy szerecsendió, 1 kis fej vöröshagyma, olaj a sütéshez

A combokat megmosom, leszárítom sózom, és bedörzsölöm majoránnával. Egy tepsit félig töltök vízzel és a sütő aljába tolom. A sütőrácsot fölé teszem és rárakom a csirkecombokat a bőrös felűkkel fölfelé. Közepes hőmérsékleten piros, ropogósra sütöm.
A burgonyát meghámozom, kockára vágom a fokhagymát félbe és felteszem sós vizbe főni. A hagymát apróra vágom és 2 ek.olajban megdinsztelem. Ha megfőtt a burgonya leszűröm, összetöröm, beleteszem a hagymát az olajjal, a lisztet, 1 felvert tojást, az apróra vágott petrezselymet, sót, borsot (vam amikor szerecsendiót) és összegyúrom. Kb. 10 cm hosszú ujjnyi vastag rudakat sodrok belőle, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatom és bő forró olajban kisütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése