2011. március 13., vasárnap

Fasírozott színes burgonyával



Ez is az én kreációm, különösen a burgonya, mert unalmasnak találtam a csak síma tört krumplit, ezért gyorsan kitaláltam - lesz ami lesz alapon - ezt a változatot, de nem maradtunk köret nélkül, mert finom lett. Úgy, hogy ezentúl csak így fogom készíteni, mert nekünk ízlett. Próbálják ki.

Hozzávalók:

80 dk sertéstarja, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 1 szikkadt zsömle, 2 tk. őrölt pirospaprika, 2 ek. olaj vagy 2 dk zsír a hagymához, örölt bors, só, zsemlemorzsa, bő olaj a sütéshez , 1 üveg cékla savanyúság - de szezonban friss cékla, amit megfőzünk hámozottan és befűszerezzük úgy, mint ha savanyúságot tennénk el - azért túl savanyú ne legyen, és  ezért kell bele ízlés szerint cukor is.
A megmosott húst leszárítom és nagyobb kockákra vágom, ledarálom. A hagymákat megpucolom és apróra vágom. A zsemlét beáztatom vízben, de tejben is lehet, majd jól kinyomkodom. A tojást felverem kissé.
A vöröshagymát az olajban megdinsztelem és beleteszem a darált húsba, majd a többi hozzávalót is, és jól összekeverem. Kissé termetesebb  gombócokat formázok és megforgatom a zsemlemorzsába, kissé lelapítom és forró olajban kisütöm.
A körethez a burgonyát a leszűrt cékla levében, - bele téve 2 gerezd fokhagymát, - megfőzöm, leszűröm, krumlitörővel összetöröm és a fasírozott zsírjából veszek 3-4 kanállal és jól összekeverem vele.
Tálalom a krumlipürét formázva, a céklával díszítve. Pikáns, kellemes ízhatás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése