2011. február 13., vasárnap

Sertésmáj sajtos bundában petrezselymes burgonyával


A májas ételek elsősorban a férjem kedvencei, de szívesen készítem, mert mindig örömet szerzek vele. A kedvence a pirított máj, de a mostani recept is jöhet neki.
A magyar konyha legkedveltebb ételei sertéshúsból és belsőségeiből készülnek, így mivel én a magyar konyhát mindenkié elé helyezem, nálunk elsősorban sertésből készült ételek vannak, de természetesen megtalálható a borjú a marha a bárány, a csirke, pulyka, liba, kacsa is.

Hozzávalók:

80 dkg sertésmáj /20 dkg adagonként/, 80 dkg burgonya, 25  dkg sajt - ki mit szeret, trappista vagy parmezán, bár ez utóbbi kicsit drága - 2 tojás, olaj a sütéshez, 1 csokor petrezselyem

A burgonyát meghámozom, apró kockákra vágom és sós vizben felteszem főni, A májat megmosom és fél tenyérnyi szeletekre vágom. A sajtot lereszelem, a tojást felverem egyneművé, belekeverem a sajtot. A petrezselymet megmosom, leszárítom és apróra vágom.
Az olajat felforrósítom, közben a májat a sajtos tojásba mártom lecsurgatom és beleteszem a forró olajba, hirtelen megsütom, nem szabad elfolyni a sajtnak.
Meleg tányérra kiszedem és melegen tartom.
A burgonyát leszűröm, beleteszek a serpenyőbe 4 ek olajat a petrezselymet megfuttatom benne és ráteszem a burgonyát /szoktam a burgonya főzővizébe 2-3 gerezd félbevágott fokhagymát is tenni, finomabb lesz az íze/.
Tálalok 2-2 szelet májat a burgonyával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése