Ez is egy édes változat, amit az általam főzött szilvalekvárból készítek, ami natúr, mert mindig besztercei szilvát veszek, ami nagyon finom édes magában is.
Hozzávalók:
30 dkg szélesmetélt, 5 dkg darált mák, 5 dkg darált dió, 20 dkg szilvalekvár, 5 dkg margarin, 1 ek olaj, ízlés szerin édesitő fruktozum vagy cukor, kevés zsemlemorzsa
A tésztát sós vizben kifőzöm és az olajjal összekeverem. A diót és a mákot külön-külön összekeverem az édesítővel. A kb. 10 cm magas sütőtálat a margarinnal kikenem, az alját megszórom pici morzsával. A tésztát négyfelé osztom, és az egyik negyedet az aljára terítem a tálnak, majd megszórom a mákkal, ráteszem a második negyed tésztát, és elkenem rajta a lekvárt, ráteszem a harmadik negyed tésztát, és beszórom a dióval, végül beborítom a maradék tésztával. Előmelegített sütöbe teszem és közepes hőmérsékleten pirosra sütöm a tetejét. Kockára vagy cikkre vágom, ami persze nem marad tökéletesen egybe, de ez nem baj.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése