2011. február 5., szombat

Minifánkok

A kelt fánkokhoz  képest ez a fánkocska gyorsan elkészíthető, lehet vendégváró vagy akár reggelihez kakaós ital mellé.
Nagyon kapós volt és időm sem volt lefotózni, így majd legközelebb.

Hozzávalók:

l6 dkg liszt, 2 dl víz, 2 egész tojás, 5 dkg vaj,  5 dkg zsír, 2 db tojás fehérje, habtejszín, csokipasztillák

Felforralom a vizet a vajjal, zsírral és a sóval, majd beleszórom a lisztet, és állandóan kevergetve addig főzöm, amig elválik az edény falától. Leveszem a tűzről, egyesével belekeverem a tojásokat és a tojásfehérjéket. A tésztát beletöltöm habzsákba, és az előzőleg kikent tepsibe apró tésztarózsákat nyomok. 180 fokos sütőben /gázsütő 2-es fokozat/ 20-25 perc alatt pirosra sütöm. Amikor kihűlt keresztbe kettévágom, és a keményre vert tejszínhabbal megtöltöm, és a tetejére egy pötty habot és csokipasztillát nyomok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése